ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Το μνημόνιο χρειάζεται διορθώσεις

16:15 - 29 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Το μνημόνιο χρειάζεται διορθώσεις
Μήνυμα ειδικού πολιτικού βάρους απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι το Μνημόνιο, «τα λάθη του οποίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα», έχει ανάγκη από διορθώσεις.

Με αφορμή την χθεσινή του ΔΝΤ, το οποίο αναγνωρίζει αστοχίες με πρωτοφανή αυτοκριτική διάθεση, ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, διαπίστωσε ηχηρά, ότι «τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα», υποδεικνύοντας την ανάγκη ρεαλιστικών αναπροσαρμογών απ΄/ο την πλευρά των εταίρων. 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Πέρυσι τέτοιο καιρό βρεθήκαμε πάλι εδώ. Σας είχα πει τότε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τον Ευρωπαϊκό της δρόμο και αυτό έγινε πραγματικότητα, με την συμπόρευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας. Βαδίζουμε και θα βαδίσουμε αυτό το δρόμο γιατί είναι ο δρόμος μας και ξέρουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και την Πατρίδα μας, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε και την Ευρώπη να ξαναβρεί τις χαμένες αξίες της. Δεν το λέω με καμιά έπαρση αυτό αλλά είναι μια πραγματικότητα που αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο. Και αυτό εσείς μπορείτε να το κάνετε πράξη.

Είμαι αισιόδοξος προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί πιστεύω ότι παρά τις θυσίες που έχει υποστεί ο Ελληνικός Λαός, αταλάντευτος προχωράει αυτό το δρόμο. Και αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί αποδεικνύει ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από άλλους. Εμείς με θυσίες προχωράμε μέσα στην Ευρώπη. Άλλοι χωρίς θυσίες εγκαταλείπουν την Ευρώπη.

Αυτό δεν μπορεί να μην εκτιμηθεί από τους Εταίρους μας. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω την έκθεση που δημοσιεύθηκε εχθές, την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την Ελληνική Οικονομία. Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά. Οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας. Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και ελπίζω και οι Εταίροι μας, ύστερα από αυτή την Έκθεση, να μας διευκολύνουν. Και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.