ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας - Κυρίτσης διαψεύδουν τα περί μετεγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη

15:23 - 14 Αυγ 2016 | Πολιτική
Μουζάλας - Κυρίτσης διαψεύδουν τα περί μετεγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη
Ανυπόστατα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί μετεγκατάστασης 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, ενώ για «χυδαίο λαϊκισμό» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μετεγκατάσταση 3.000 προσφύγων προχώρησε μέσω Twitter ο Γιώργος Κυρίτσης.

 

 

Το θέμα προέκυψε μετά από δηλώσεις του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο «Ράδιο Κρήτη», ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ, κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει «μετατοπίσει» σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο κ. Μαριάς, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες σε πρώτη φάση, που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της.

 

Την απόφαση της Γερμανίας, οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν να έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδίου, στο πλαίσιο του οποίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, προήδρευσε σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Μουζάλας από την πλευρά του μίλησε για «χυδαίο λαϊκισμό που στηρίζεται πάνω σε φαντασιώσεις και συνειδητά ψέματα που οδηγούν σε αντεθνική στάση», αναφορικά με το ίδιο θέμα.

 

«Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας πως είχε συνάντηση με τον ομόλογο του γερμανό υπουργό Εσωτερικών Λότερ Ντε Μεζιέρ στη Γερμανία.

«Δεν υπάρχει Δουβλίνο που να εφαρμόζεται, αντί γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια για νέο κανονισμό, και στο Σεπτέμβριο θα πάω στη Γαλλία γι’ αυτό το πράγμα» σχολίασε, προσθέτοντας ότι για το θέμα διαμορφώνεται επιτροπή με Γαλλία, Μάλτα και άλλες χώρες, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλο.

 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός εξαπέλυσε επίθεση την Κυριακή κατά του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. «Ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να μοιραστούν παντού οι μετανάστες; πρέπει να τους έχει όλους ο Τζιτζικώστας, ο Αγαπητός, ο Μπακογιάννης; Ο κ. Τζιτζικώστας έχει 40% των προσφύγων στην περιφέρειά του... Βάλανε γερές πλάτες και είναι ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παρέπεμψε και σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το θέμα.

Ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη που δεν παρευρέθησαν άλλοι δήμαρχοι της Κρήτης όπως ο δήμαρχος Χερσονήσου στη σύσκεψη που έγινε, αλλά αποσαφήνισε ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 14 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.