ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Ο Καμμένος είναι στην πολιτική χρόνια, γνωρίζει πράγματα

11:45 - 26 Αυγ 2016 | Πολιτική
«Ο Καμμένος είναι στην πολιτική χρόνια, γνωρίζει και πράγματα, κάτι θα θέλει να πει πάνω σε αυτό», δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου ότι ο υποψήφιος καναλάρχης Καλογρίτσας προσπαθεί να ασκήσει πολιτική πίεση μέσω σάιτ για να λάβει μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Βίτσας δήλωσε δε ότι θα υπάρχουν και καλωδιακά και θεματικά κανάλια. «Όλα είναι φανερά στη διαδικασία, εννέα οι υποψήφιοι, ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένας κυβερνητικός παράγοντας μπορεί να παρέμβει», υποστήριξε.

«Έχω πολλές απορίες»

Σε ό,τι αφορά την ηχηρή παρέμβαση της Κομισιόν για τα στατιστικά στοιχεία ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι η συζήτηση αφορά την υπόθεση Γεωργίου όχι την ορθότητα των στατιστικών στοιχείων ζητώντας από την Επιτροπή να παρέμβει στην ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα. «Η παρέμβαση της Κομισιόν να γίνει στη Δικαιοσύνη... Αν έχει κάτι να πει, να πάει στη Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε δε ότι του δημιουργήθηκαν πολλές απορίες για το θέμα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, ενώ άφησε αιχμές για την Eurostat, δηλώνοντας ότι «και τα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία τα δεχόταν».

Φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξουν 31 με 33 κέντρα φιλοξενίας. Όπως τόνισε ο κ. Βίτσας τα κέντρα θα είναι πιο λίγα και πιο μικρά και οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Να αναλάβουν την ευθύνη κι άλλες χώρες της Ευρώπης πέραν της Ιταλίας και της Γερμανίας», επισήμανε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ακόμη ότι 60.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες σε όλη τη χώρα δεν είναι και τεράστιος αριθμός και η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ο κ. Βίτσας διευκρίνισε ότι από τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας εξαιρούνται Θράκη και νομοί που βρίσκονται στα σύνορα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 26 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.