ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους αγρότες

16:54 - 03 Σεπ 2016 | Πολιτική
Αποστόλου: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους αγρότες
Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα ξεκινήσει άμεσα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του αγροτικού συνεταιρισμού μήλου «ΖΑΓΟΡΙΝ».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι σε βάθος 4ετίας το Υπουργείο θα παρέχει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού ύψους 7 δισ. που θα αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες δικαιούνται και θα απολαμβάνουν την εθνική σύνταξη.

 

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και κάλεσε την αντιπολίτευση να μη φωνάζει και να μη σηκώνει τους τόνους για το φορολογικό.

 

«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο για αυτό και επεξεργαζόμαστε πολλά σημαντικά προγράμματα.Δώσαμε μάχη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του «ΖΑΓΟΡΙΝ» εκτός από την ιστορικότητα του γεγονότος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τη διοίκηση του συνεταιρισμού.

 

Ο συνεταιρισμός «ΖΑΓΟΡΙΝ» διαθέτει τις μεγαλύτερες ψυκτικές εγκαταστάσεις σε όλα τα Βαλκάνια, είναι ένας βιώσιμος συνεταιρισμός που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ, έχοντας κατακτήσει πολύ μεγάλο κομμάτι εκτός από την εγχώρια και στις διεθνείς αγορές όπως είπε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αντώνης Λάσκος.

 

Ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Π.Κουτσάφτης, επεσήμανε ότι η περιοχή στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τον τουρισμό και τη γεωργία και ζήτησε να βελτιωθεί το κάκιστο οδικό δίκτυο που φέτος το καλοκαίρι το χρησιμοποίησαν 50.000 αυτοκίνητα τουριστών και κάθε χειμώνα διακινούνται 15.000 τόνοι φρούτων.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης, Βασίλης Λεβέντης, η υφυπουργός Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου καθώς και ο γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, που με τη σειρά τους εξήραν το έργο του αγροτικού συνεταιρισμού.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Κυριακή με την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Ζαγορά του Πηλίου, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, για να τιμήσει τα 100χρονα του «ΖΑΓΟΡΙΝ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.