ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης:Ούτε μία χαμένη θέση εργασίας από όσους δεν πήραν άδεια

11:26 - 05 Σεπ 2016 | Πολιτική
Σπίρτζης:Ούτε μία χαμένη θέση εργασίας από όσους δεν πήραν άδεια
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας από τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια και ότι θα απορροφηθούν έδωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο. Έχουμε προβλέψει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Οι 400 θέσεις που προβλέπονται για κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας θα απορροφήσουν εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εκτίμησε οι θέσεις θα υπερκαλυφθούν και σημείωσε πως όσοι αγωνιούν από την αντιπολίτευση και τα κανάλια για τις θέσεις εργασίας εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πρόταση να αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.

Άφησε επίσης αιχμές κατά συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών λέγοντας ότι δεν έδειξαν ευπρέπεια σε αντίθεση με άλλα κανάλια που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και δεν αδειοδοτήθηκαν. Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το ποσό αλλά και η εμμονή της ΝΔ μάς δείχνουν πολλά πράγματα: Ποιος υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και ποιος όχι.

 

«Για το οικόπεδο των τηλεοπτικών συχνοτήτων που είναι η Digea έδωσαν 18 εκατομμύρια και για το δένδρο που φυτεύουν στο οικόπεδο έδωσαν κατά μέσο όρο 60 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ξεκαθάρισε πως η Digea οφείλει μετά την πάροδο 90 ημερών να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν άδεια, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως θεωρείται αυτονόητο ότι η Πολιτεία και η ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τη DIGEA, η ΕΕΤΤ, θα παρέμβει στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος. «Μια τόσο υπεύθυνη εταιρεία, όπως η DIGEA και μια ανεξάρτητη αρχή θα επιτρέψουν σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 05 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.