ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται πώληση τσιγάρων αποκλειστικά από περίπτερα;

20:11 - 05 Σεπ 2016 | Πολιτική
Έρχεται πώληση τσιγάρων αποκλειστικά από περίπτερα;
Τροπολογία για την αποκλειστική πώληση τσιγάρων από τα περίπτερα είναι έτοιμοι να καταθέσουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο 32.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές προτίθενται να καταθέσουν την επίμαχη τροπολογία στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων.

 

Οι πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας την προστασία των ανηλίκων. Οι φήμες και μόνο, ωστόσο, έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στις Ενώσεις των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και κυρίως ψιλικατζίδικων, που πωλούν προϊόντα καπνού, ενώ δεν πείθουν κανέναν.

 

«Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!» σημειώνει δηκτικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που διαβλέπει στην εν λόγω τροπολογία «ρουσφέτι».

 

Την ίδια ώρα με επιστολή που απέστειλε προς την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών & Περιπτέρων Μακεδονίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των ψιλικατζίδικων σε όλη την επικράτεια, προειδοποιώντας ότι τυχόν ψήφιση τέτοιας τροπολογίας θα οδηγήσει 32.000 επιχειρήσεις σε «λουκέτο», αφού όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Ένωσης, από τις συνολικά 40.000 επιχειρήσεις που πωλούν σήμερα τσιγάρα και προϊόντα καπνού μόνον οι 8.000 είναι περίπτερα.

 

«Τονίζουμε ότι οι υπόλοιπες 32.000 περίπου επιχειρήσεις είναι αμιγώς οικογενειακές και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ήδη υπάρχουν προβλήματα και θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο με τη συγκεκριμένη τροπολογία–προσθήκη. Επισημαίνουμε επίσης ότι το 70% του τζίρου των καταστημάτων προέρχεται από την πώληση των τσιγάρων. Με το υπόλοιπο 30% είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών & Περιπτέρων Μακεδονίας και υπαινίσσεται ότι πίσω από τις αγαθές προθέσεις που επικαλούνται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κρύβονται σκοπιμότητες εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι βενζινοπώλες είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.