ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υποδόση... μπαλάκι, ανάμεσα σε Τσίπρα – Μητσοτάκη

22:37 - 06 Σεπ 2016 | Πολιτική
Η υποδόση... μπαλάκι, ανάμεσα σε Τσίπρα – Μητσοτάκη
Βαδίζοντας ολοταχώς για το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής και τα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βάζουν στη μέση την οικονομία και ετοιμάζονται για τη… μονομαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη ΔΕΘ, έχοντας ουσιαστικά ανοίξει τα χαρτιά του. Θα ποντάρει στο στοίχημα της «δίκαιης ανάπτυξης», αλλά και στο επιχείρημα της σύγκρουσης με τη διαπλοκή, με αφορμή τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και την είσπραξη 246 εκατ. ευρώ, που υπόσχεται να μοιράσει στις ευπαθείς ομάδες.

 

Παράλληλα, μία ημέρα πριν, στη Σύνοδο των ηγετών του Νότου, θα επιχειρήσει να επαναφέρει και τη αριστερή ρητορική για μία… άλλη Ευρώπη. Να αναδείξει το προφίλ του πολιτικού που μάχεται για αλλαγές και να υπενθυμίσει στο λαό πως παρά τα μέτρα που αναγκάστηκε να επιβάλλει δεν έχει ξεχάσει τις εξαγγελίες για τέλος στη λιτότητα.

 

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να υψώσει τους τόνους, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα, είτε να κλείσει τη διαπραγμάτευση για να εκταμιευθεί η υποδόση, είτε να παραιτηθεί!

 

Η επιλογή του σκληρού ροκ επιβεβαιώθηκε και με το video που ετοίμασε η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ, που συγκέντρωσε σε δύο λεπτά «τα ψέματα του Τσίπρα στη ΔΕΘ».

 

Η αντίδραση από το κυβερνητικό επιτελείο ήταν επίσης διπλή, με την Όλγα Γεροβασίλη να κατηγορεί αρχικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κινδυνολογία» και λίγη ώρα μετά να έρχονται οι πηγές του Μαξίμου και να δεσμεύονται πως η εκταμίευση της δόσης θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

 

Το…  σίριαλ της υποδόσης ξέφυγε από τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, έχει πλέον ελληνικούς υπότιτλους και ανεβαίνει για νέες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, βέβαια θα έχει και ανταγωνισμό, τις κόντρες για τις συντάξεις, τα εργασιακά, αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:47 - 06 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.