ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη:Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ και κούρεμα δαπανών στο Δημόσιο

09:14 - 09 Σεπ 2016 | Πολιτική
Δεσμεύσεις Μητσοτάκη:Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ και κούρεμα δαπανών στο Δημόσιο
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τέλος στην υπερφορολόγηση, κατάργηση του νόμου Παππά και πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Στόχος του σχεδιασμού του προέδρου της Ν.Δ., που δεσμεύτηκε «να κυβερνήσει με τους καλύτερους», είναι να επιστρέψει γρήγορα η χώρα στην κανονικότητα.

Το μέτρο για τη μείωση του φόρου στα ακίνητα, που όχι μόνο δεν κατήργησε, αλλά αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα, είναι μία μόνο από τις προτάσεις που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, προκειμένου η κυβέρνηση της Ν.Δ. να επιτύχει την ανάταξη της οικονομίας και την ανακούφιση μεγάλων κοινωνικών ομάδων με έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. «Το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Θα δεσμευτώ, όμως, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξίσου κατηγορηματικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Δεσμεύομαι», είπε, «ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία να μειώνει σταδιακά το Δημόσιο. Και το σημαντικότερο μέσα από τη μη ανανέωση της πρακτικής να βάζουμε στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μετά να τους μονιμοποιούμε».

Σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως ο νόμος Παππά, που τον χαρακτήρισε αντισυνταγματικό, θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο ΕΣΡ. «Μιλάει η κυβέρνηση για καναλάρχες εργολάβους. Μα, 465.000.000 έδωσε η ίδια η κυβέρνηση πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ποιον κοροϊδεύουν;», δήλωσε.

Παράλληλα υπενθύμισε πως έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να προσκληθούν και οι 4 υπερθεματιστές και ο κ. Παππάς και να τεκμηριώσουν οι υπερθεματιστές την προέλευση των χρημάτων. «Είναι πολλά τα λεφτά πράγματι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα έχουν από νόμιμους πόρους, όπως ορίζει ο νόμος», πρόσθεσε και προανήγγειλε περισσότερες άδειες με ενιαίο τίμημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καλύτερο να έχεις 10 κανάλια με 25 εκατ. € η κάθε άδεια από τη σημερινή κατάσταση».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 09 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.