ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διαφθορά... ορεκτικό στην επιστροφή των θεσμών

17:28 - 12 Σεπ 2016 | Πολιτική
Η διαφθορά... ορεκτικό στην επιστροφή των θεσμών
Με το που επέστρεψαν στην Αθήνα, οι επικεφαλής των θεσμών έπιασαν... δουλειά και πραγματοποίησαν το πρώτο τους ραντεβού με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με ζητήματα διαφθοράς, αλλά και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, με το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αν και δεν είναιστα προαπαιτούμενα για την υποδόση.

 

Είναι, όμως, κομμάτι της δεύτερης αξιολόγησης που οι θεσμοί δίνουν μεγάλη σημασία, ενώ και το υπουργείο θέλει να είναι προετοιμασμένο: "Τρέχουμε από τώρα για να είμαστε έτοιμοι", σχολίασε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το θέμα που αποτελεί σημείο τριβής προς το παρόν είναι αυτό των ανώνυμων κουπονιών με τα οποία είθισται στην Ελλάδα να χρηματοδοτούνται τα πολιτικά κόμματα. 

 

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το θέμα είναι κυρίως τεχνικού χαρακτήρα και αναζητείται λύση προκειμένου ακόμη και με χρηματοδότηση μέσω κουπονιών να είναι διαφανής η οικονομική στήριξη των κομμάτων. 

 

Επόμενο ραντεβού για την τρόικα, έχει οριστεί για το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 12 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.