ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για αξιοποίηση

13:12 - 13 Σεπ 2016 | Πολιτική
ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για αξιοποίηση
Η στρατηγική των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο θα εξακολουθήσει να χαράσσεται από το εκάστοτε εποπτεύον υπουργείο, σημείωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσερχόμενος στο ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Μάλιστα παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μετά από ερώτηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Η αξιοποίηση δεν σημαίνει πώληση, δήλωσε με έμφαση ο ίδιος παράγοντας.

 

Στο μεταξύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά βρίσκονται Θεσμοί και κυβέρνηση σύμφωνα όσα είπε. «Κατά 99,9% θα κλείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται η πορεία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, η υπογραφή συμβάσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων πελατών, η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και το πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.