ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δηλώσεις Δραγασάκη πυροδότησαν νέα κόντρα Μαξίμου - ΝΔ

20:47 - 13 Σεπ 2016 | Πολιτική
Οι δηλώσεις Δραγασάκη πυροδότησαν νέα κόντρα Μαξίμου - ΝΔ
Οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη για το χρέος προκάλεσαν νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τοποθέτησή του στη Βουλή σημείωσε πως "δεν είναι εύκολη η απομείωση του ελληνικού χρέους" και σημείωσε πως θεωρεί πιο εφικτή μια ριζική λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Παράλληλα, παρατήρησε ότι η διεκδίκηση της απομείωσης του χρέους θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. «Ακόμη και να έρθουν πολύ ευνοϊκά τα πράγματα εξ’ ορισμού πάμε πέρα από το 2018» είπε και αντιπολίτευση έσπευσε να υπογραμμίσει πως ουσιαστικά ο κ. Δραγασάκης "αδειάζει" τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε στη ΔΕΘ για λύση στο θέμα μέχρι το τέλος του έτους.

 

«Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα»

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε συγκεκριμένα η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Την περασμένη Κυριακή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι "είμαστε πιο κοντά από ποτέ" και πρόσθετε ότι "δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα, που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή".
 
Σήμερα, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι "ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018". Και πρόσθεσε: "Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους".
 
Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα.
 
Για τη Νέα Δημοκρατία η βιωσιμότητα του χρέους, μετά τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένας εθνικός στόχος.
 
Εθνικός στόχος που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει, καθώς δεν διαθέτει την αξιοπιστία που απαιτεί μια τέτοια διαπραγμάτευση».

 

"Καμία απόκλιση σε όσα είπε ο Γ.Δραγασάκης για το χρέος"

 

Αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να απαντήσουν στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι τα λεγόμενα του κ. Δραγασάκη για το χρέος, δεν αποκλίνουν από την επίσημη κυβερνητική θέση και τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού.

 

Επισημαίνουν, δε ότι αυτά που είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κινούνται στο πλαίσιο όσων έχει πει ο πρωθυπουργός, όσων περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, καθώς και όσων περιλαμβάνονται στην απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:02 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.