ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγμάτευση: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Χουλιαράκη-Θεσμών

11:31 - 15 Σεπ 2016 | Πολιτική
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και το προσχέδιο του νέου, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2017- 2020. Έμφαση θα δοθεί στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

 

Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα ασφαλιστικά (κυρίως για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών) με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων της Τραπέζης της Ελλάδος), και για την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν αύριο από την Αθήνα και η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και να έχει προετοιμάσει σε βασικά σημεία της δεύτερης αξιολόγησης, που θα ακολουθήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 15 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.