ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν είναι οι «δέκα εντολές»

20:12 - 16 Σεπ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας: Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν είναι οι «δέκα εντολές»
Mετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την Μπρατισλάβα συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

"Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης, όχι μόνο δημοσιονομικής πειθαρχίας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «δεν είναι οι δέκα εντολές του Μωυσή, που χρειάζεται να τηρούνται οι κανόνες απαρέγκλιτα».

 

Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε., έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα, σημείωσε.

 

Πρόσθεσε ότι παραμένουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ωστόσο, μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα.

 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή όχι με τη λογική του «ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή δεν με αφορά».

 

Καταλήγοντας επισήμανε πως στη σύνοδο «άνοιξαν κρίσιμα ζητηματα, κάπως αλλάζουν οι ισορροπίες, μπαίνουν στο προσκήνιο στόχοι που είχαν ξεχαστεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.