ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς από Ουάσινγκτον: Λύση για το χρέος - Χαμηλότερα πλεονάσματα

22:13 - 16 Σεπ 2016 | Πολιτική
Παππάς από Ουάσινγκτον: Λύση για το χρέος - Χαμηλότερα πλεονάσματα
Οι ΗΠΑ αποτελούν σταθερό σύμμαχο της Ελλάδας στην προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους και το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Νέιθαν Σιτς και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, Άντγουελ Αντεγιέμο.

O υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε στους συνομιλητές του, την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συμφωνηθείσες συνομιλίες για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χωρίς καθυστερήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις της κάθε χώρας.

 

Ερωτηθείς από τους ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον για την τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς σχετικά με την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις που τόνιζαν την ανάγκη το θέμα του χρέους να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.

 

Αναφερόμενος στην υποχρέωση της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά, έτσι ώστε η δέσμευση για την εξυπηρέτηση του χρέους –που προφανώς είναι καίριας σημασίας- να μην διακυβεύει την προοπτική της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για ανάπτυξη.

 

Επίσης, ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τα οποία «δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει εισέλθει σε τροχιά προς την ανάπτυξη» όπως ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:51 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.