ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το... τρίπτυχο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

22:51 - 16 Σεπ 2016 | Πολιτική
Το... τρίπτυχο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Με το τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» στις.. αποσκευές του ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να δομήσει την ομιλία του, πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

 

"Θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα", είναι το "μότο" στη Νέα Δημοκρατία, σε μία προσπάθεια να δείξουν πως δεν θα ακολουθήσουν την πρακτική της παροχολογίας, για την οποία κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει δύο πίνακες. Στον έναν θα περιλαμβάνονται οι περικοπές των φόρων που προτείνει η ΝΔ και στον άλλον οι περικοπές των δαπανών, που έχουν υπολογιστεί να είναι ακριβώς ίδιες.

 

Πρόκειται, όπως λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για δύο "κόφτες" δαπανών και φόρων.

 

Ασφαλώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποκρούσει τις κατηγορίες της κυβέρνησης πως αποκρύπτει το γεγονός ότι στο πρόγραμμά του έχει σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά και μειώσεων στις συντάξεις.

 

Τέλος, εκτός από την οικονομία και τις επενδύσεις, στην ομιλία του αναμένεται να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας.

 

Η ΝΔ έχει ψηλά στην ατζέντα της τα δύο αυτά θέματα το τελευταίο διάστημα, θεωρεί πως υπερέχει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει εκτενείς αναφορές σε αυτά.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:55 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.