ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα που παρουσίασα είναι απόλυτα ρεαλιστικό

13:52 - 18 Σεπ 2016 | Πολιτική
Τη βεβαιότητα ότι μπορεί να πείσει τους δανειστές ότι πρέπει να μειωθεί ο στόχος για τα πλεονάσματα εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες είναι απόλυτα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, με απόλυτη ακρίβεια προσδιόρισα τα ισοδύναμα μέτρα επομένως το σχέδιο που παρουσίασα είναι απολύτως εφαρμόσιμο. Περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών μπορεί να υπάρχει μόνον εαν επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας το στόχο για πλεονάσματα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε για την ανάγκη μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

Εκλογές

 

Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης αλλά γιατί υπονομεύει συστηματικά τους θεσμούς. έχω στείλει από τις 14 Ιουνίου επιστολή στον κ. Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Το κόστος των εκλογών θα είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κάνει η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

 

Αξιολόγηση

 

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση τον κ. Τσίπρα λέγοντας: δεν έχει το περιθώριο η χώρα να μπει ξανά σε αέναη διαπραγμάτευση. Οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, να εκταμιευτεί η δόση. Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα. 

Παράλληλα τόνισε: Δεν βιάζομαι εγώ, η κοινωνία βιάζεται. το 85% της κοινωνίας έχει αρνητική ανοχή για τον κ. Τσίπρα. Εγω θα ζητήσω ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθμίσεις. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, Και αυτοδύναμη όμως να είναι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

 

Τηλεοπτικές άδειες

 

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Μητσοστάκης είπε ότι έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Η Ν.Δ έχει απο τη πρώτη στιγμή εγείρει ενστάσεις για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο σφάλμα με τον κ. Τσίπρα ότι αυτά δε γίνονται, να εκπέσει ο νόμος. 

 

Παράλληλα, τόνισε ότι εγείρονται πολύ σημαντικά ερωτήματα για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν δεν έχει κάποιος χρήματα θα πάει η άδεια στον επόμενο. Αλήθεια; δεν έγινε έλεγχος; Εμείς θα καταργήσουμε τον Νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και επί δικών μας ημερών δεν πρόκειται να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Το ολιγοπώλιο έχει μέσα του τον σπόρο της διαπλοκής.

 

Υπόθεση Γεωργίου 

 

Ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως είναι στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: έχουμε μιλήσει για τις ευθύνες όλων των παρατάξεων για την έλευση της κρίσης. Το 2009 ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συνεννόηση για να πάρει η κυβέρνηση δύσκολα μέτρα. Η παρότρυνση έπεσε στο κενό και ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη με το "λεφτά υπάρχουν". Επτά μήνες μετά βρεθήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα. Δε θέλω μια Ελλάδα απέραντο δικαστήριο για το χθες. Θέλω μια Ελλάδα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο. Ο διχαστικός λόγος ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία, πρέπει ενωμένοι να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο. 

 

Εχουμε σχέδιο φιλελεύθερης κατεύθυνσης

 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ενοχλημένος ή προβληματισμένος απο όσα είπε χθες. Διαφωνούμε ως προς τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Το δικό μας σχέδιο είναι φιλελεύθερης κατεύθυνσης και φιλικό στην επιχειρηματικότητα. Δεν θα μπω σε άγονη αντιπαράθεση. Δεν είναι όμως πολύ υγιές σε μια δημοκρατία να αφήνει ο πρωθυπουργός υπονοούμενα για τη σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Επενδύσεις 

 

Αναφορικά με τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: Δεν δίνω υποσχέσεις. Θέτω στόχους. Ο τρόπος με τον οποίο θα προσελκυθούν οι επενδύσεις έχει να κάνει με το περιβάλλον το οποίο διαμορφώνουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική οικονομία έχει πολλούς κλάδους με πλεονεκτήματα που μπορούν να δημιουργήσουν επενδύσεις ύψους 100.

 

Δεν έρχονται αυτές οι επενδύσεις γιατί τρομάζει τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας ο οποίος υπονομεύει την επιχειρηματικότητα, τόνισε και συμπλήρωσε: Μια αναξιόπιστη και αναποτελεσματική κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που το μόνο του μέλημα είναι να μεγαλώσει το κράτος δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. 

 

Θα υπάρξουν νέα πρόσωπα 

 

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν νέα πρόσωπα στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: Από την πρώτη στιγμή έθεσα την ανανέωση του κόμματος σε απόλυτη προτεραιότητα. Θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα που θα πάρουν την γενναία απόφαση να πολιτευτούν με τη Ν.Δ. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση της Ν.Δ. το πρώτο κριτήριο με το οποίο κρίνω είναι η αποτελεσματικότητα. Η επόμενη μέρα είναι μια μέρα δύσκολη και για αυτό θα χρειαστεί μια ομάδα που θα μπορεί να σκύψει στα μεγάλα προβλήματα και να υλοποιήσει την ισχυρή εντολή που θα έχουμε πάρει. Στη Ν.Δ δεν θα υπάρχουν ούτε βιλαέτια ουτε φέουδα.  

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 18 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.