ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το τετ-α-τετ Τσακαλώτου-Βελκουλέσκου

11:50 - 19 Σεπ 2016 | Πολιτική
Ολοκληρώθηκε το τετ-α-τετ Τσακαλώτου-Βελκουλέσκου
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μιάμισης ώρας που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία επικεντρώθηκε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεση του για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχεδιάζεται να υπάρξει άλλη μία συνάντηση με τον υπουργό πριν την αναχώρηση των κλιμακίων, που προσδιορίζεται στο τέλος της εβδομάδας.

 

Όπως μετέδιδε και νωρίτερα το reporter.gr, το ΔΝΤ πραγματοποιεί διμερείς συζητήσεις με εκπροσώπους μιας χώρας (όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας, φορέων κ.λπ.) με στόχο τη σύνταξη μιας έκθεσης η οποία και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

 

Από τον Μάιο του 2013 έχει να γίνει ένας τόσο αναλυτικός έλεγχος, που μάλιστα αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις που καλείται να λάβει το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του χρόνου για την παραμονή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο του ΔΝΤ από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν το Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, όταν και αναμένεται οι Ευρωπαίοι να αποφασίσουν την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, η ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα έχει την ευκαιρία να έχει σημαντικές επαφές με τη διοίκηση του Ταμείου, αλλά και με διεθνείς παράγοντες ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που ακολοθούν για το χρέος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:03 - 19 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.