ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσοχατζόπουλος: Κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης

13:33 - 21 Σεπ 2016 | Πολιτική
Τσοχατζόπουλος: Κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης
Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους ή ακόμη και φορώντας «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης ζήτησε με νέο αίτημα του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της απολογίας του ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έκανε λόγο για «συνθήκες ασφαλείας στον Κορυδαλλό οι οποίες είναι πλέον απαράδεκτες» και μέσω του συνηγόρου του Ιωάννη Παγορόπουλου ζήτησε, για δεύτερη φορά, για λόγους υγείας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί για «να προλάβει να τον ζήσει το μόλις 9, 5 ετών γιο του».

Στο εδώλιο, δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη αλλά και η κόρη του Αρετή οι οποίες βρίσκονται, ήδη, εκτός φυλακής.

«Είμαι παντελώς αθώος»

«Οι συνθήκες μειωμένης ασφαλείας που ζω στον Κορυδαλλό καθιστούν επιτακτική την άμεση αποφυλάκιση μου. Πρέπει να βγω άμεσα», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα που είχε υποβάλει τονίζοντας: «Το απορρίψατε γιατί, είπατε, ότι ενδεχομένως μπορεί να διαπράξω και νέο έγκλημα . Ποιο έγκλημα έχω διαπράξει; Εδώ βρισκόμαστε σε μια δίκη που έχει ξεκινήσει από το μηδέν. Είμαστε σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Πείτε μου το τι έχει υπάρξει στο πρώτο δικαστήριο για εσάς είναι αποδεδειγμένο; Εγώ λέω όχι. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να αποδείξουμε τι ισχύει. Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν αφορά τις κατηγορίες».

Συνεχίζοντας ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως έχει προβλήματα υγείας προσθέτοντας πως «ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους ενώ υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Όταν οι συνθήκες κράτησης είναι ανεξέλεγκτες έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση. Μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι ακόμη και η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του ο κρατούμενος είναι η δικαιοσύνη. Έχω υπηρετήσει το δημόσιο πολλά χρόνια και απαιτώ ανάλογη αντιμετώπιση μου. Μου στέρησαν την σύνταξη μου, μου καθυστέρησαν τις αιτήσεις μέσα στη φυλακή», κατέληξε.

Πρόεδρος: Ποιος είναι για σας ο λόγος που πρέπει να αποφυλακιστείτε;

Τσοχατζόπουλος: Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Πρέπει να βγω άμεσα!

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος.

Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο.

Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα...

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά.

Το αίτημα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε μια χρονική φάση όπου ο χρόνος και σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία έχει φέρει, πλέον, την ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής».

Όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός «διατρέχει το 70ο έτος της ηλικίας του με σοβαρά θέματα υγείας αλλά έχει φτάσει, πλέον, στο σημείο όπου οι σωματικές αντοχές τον εγκαταλείπουν. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και όσοι βρίσκονται στη φυλακή και όσοι γίναμε μάρτυρες επεισοδίων που οδηγούν σε απαξία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του...».

Μάλιστα, ο κ. Παγορόπουλος είπε πως υπάρχει ενδεχόμενο να διακυβεύεται και το ουσιαστικό θέμα της ζωής του. «Υπάρχει έντονη ψυχολογική αδυναμία, πλέον, και το κορμί του ακολουθεί αυτή την αδυναμία με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ο συνήγορος ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει μόνιμη διαμονή αφού μπορεί να μείνει μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του καθώς είναι το τόσο γνωστός που θα γίνει αμέσως αντιληπτός. Επιπλέον πρότεινε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ενδεχόμενος και «βραχιολάκι».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός ο οποίος, όπως είπε, έχει χειρουργηθεί στα μάτια και πάσχει από «εγκεφαλική ατροφία». «Σας παρακαλώ να σταθείτε με επιείκεια, με ανοιχτό μυαλό και να ακούσετε την παράκληση για να αποκατασταθεί η υγεία του και να έχει ένα χρονικό περιθώριο να ζήσει κοντά στην γυναίκα του και το παιδί του που είναι μόλις 9,5 ετών, για να προλάβει να τον ζήσει».

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Ατταλιώτη οπότε και η εισαγγελέας θα προτείνει επί του αιτήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.