ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α.Τσίπρας: Αναμένει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος

09:33 - 22 Σεπ 2016 | Πολιτική
Α.Τσίπρας: Αναμένει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος
Την πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, σκιαγράφησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Reuters, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο θετικού ρυθμού ανάπτυξης φέτος και μερικής επιστροφής στις αγορές ομολόγων το 2017.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο Reuters πως τα κυβερνητικά έσοδα και οι τουριστικές ροές ήταν ισχυρές και ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,2%-0,4% φέτος, έναντι των εκτιμήσεων της Eurostat για συρρίκνωση 0,3%.

 

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα κατορθώσει να πετύχει ή και να υπερβεί τον στόχο της Eurostat για ανάπτυξη 2,7% το επόμενο έτος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η χώρα έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις μέχρι στιγμής φέτος και ότι περιμένει το ίδιο και για το 2017.

 

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μηνύματα που θα στείλουν οι αγορές και εάν θα υπάρξει επιστροφή των ξένων επενδύσεων.

 

Τόνισε ακόμη πως ήλπιζε η Ελλάδα να μπορέσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, από το οποίο αποκλείεται μέχρι τώρα εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.