ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε WSJ: Μέχρι τέλη Οκτωβρίου η δεύτερη αξιολόγηση

09:40 - 23 Σεπ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας σε WSJ: Μέχρι τέλη Οκτωβρίου η δεύτερη αξιολόγηση
Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν την Αθήνα να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση παρά το πολιτικό κόστος, ειδάλλως ρισκάρουν το μέλλον την Ε.Ε., υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal ο Αλέξης Τσίπρας ξεχώρισε την Γερμανία ως τον πιο σημαντικό σύμμαχο της Ελλάδας στην διαχείριση της ροής των ανθρώπων που καταφθάνουν από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, παρά το ότι ο Α. Τσίπρας και η Angela Merkel βρίσκονται "στα μαχαίρια" για τους όρους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

"Η Angela Merkel πληρώνει το εσωτερικό κόστος της γενναίας απόφασης που έλαβε πέρυσι. Αλλά η Merkel έλαβε μια απόφαση ως Ευρωπαίος ηγέτης. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα ήταν απολύτως διχασμένη", τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα ήταν αργή στο να επιστρέφει τους μετανάστες στην Τουρκία.

"Μέχρι στιγμής, ο ρυθμός των επιστροφών ήταν μικρότερος από τον ρυθμό των ροών. Αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας. Πρέπει να εξετάσουμε ένα προς ένα, ad hoc, τα αιτήματα ασύλου", τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επίσης, κάλεσε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να επιταχύνουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης από την Ελλάδα. Επίσης κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην υιοθετούν ξενοφοβικές και εξτρεμιστικές ατζέντες, παρά την άνοδο της δημοτικότητας των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

"Εάν υπό την πίεση της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, δίνουμε χώρο σε αυτούς, θα χάσουμε τα πάντα. Εάν ακολουθήσεις την ατζέντα τους, στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι δεν θα επιλέξουν εσένα. Θα επιλέξουν εκείνους διότι οι άνθρωποι προτιμούν το πρωτότυπο", τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Όπως σχολιάζει η Wall Street Journal, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν συνεργαστεί για την διαχείριση της μεταναστευτικής πολιτικής, οι ατζέντες των δύο ηγετών διαφέρουν ως προς την αντιμετώπιση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 23 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.