ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «αέρα» οι άδειες-Στα «όπλα» κυβέρνηση, ΝΔ και καναλάρχες

19:59 - 26 Σεπ 2016 | Πολιτική
Στον «αέρα» οι άδειες-Στα «όπλα» κυβέρνηση, ΝΔ και καναλάρχες
Η αποχώρηση Καλογρίτσα άναψε νέες φωτιές στην υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες», με την κυβέρνηση να δέχεται ομαδικά πυρά, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τους καναλάρχες (έχοντες και μη έχοντες άδεια).

Από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Επικρατείας μπορεί να διαβεβαιώνουν πως η διαδικασία της αδειοδότησης θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως δεν θα υπάρξουν νέες ανατροπές και εκπλήξεις.

 

Το πρόβλημα, άλλωστε τώρα μετατοπίστηκε από τα «βοσκοτόπια» και τα πόθεν έσχες του Καλογρίτσα σε πιο περίπλοκες νομικές ατραπούς.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας… πρόλαβε βέβαια να μοιράσει στις ευπαθείς ομάδες τα 246 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού, που τώρα έγιναν 255 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι να μπουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία του κράτους, έχει ακόμη να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

 

Νομικά επιτελεία εν δράσει…

Η αποχώρηση του Γιάννη  Καλογρίτσα από τη διαδικασία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα και δίνει  νέα πατήματα σε όσους τάσσονται ενάντια στην όλη διαδικασία της αδειοδότησης. Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται μεν πρόθυμος και έτοιμος να καλύψει τη θέση, παίρνοντας ως ο πρώτος επιλαχών την «ορφανή» άδεια, ωστόσο, οι ενστάσεις πέφτουν βροχή.

 

Τα νομικά επιτελεία των οριστικών υπερθεματιστών ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALTER EGO εκφράζουν ήδη ενστάσεις για τη διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι, όπως αποκαλύφθηκε, στον διαγωνισμό συμμετείχε τουλάχιστον ένας υποψήφιος που αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε τις οικονομικές δυνατότητες, επηρεάζοντας το σύνολο της δημοπρασίας, ανεβάζοντας τις προσφορές. Ανάλογες «φωνές» υπάρχουν και από τη μεριά του Alpha που δεν έχει πάρει άδεια και ήδη έχει ανοίξει μέτωπο με Καλογρίτσα και Σαββίδη.

 

Αν μη τι άλλο εκφράζονται σοβαρά επιχειρήματα που δίνει στους καναλάρχες το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέσω της νομικής οδού, ακόμη και την… ανατροπή της όλης διαδικασίας.

 

Οι καναλάρχες αμφισβητούν επίσης ακόμη και το γεγονός ότι ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. 

 

Οι νομικοί σύμβουλοι των καναλιών αναρωτιούνται με… νόημα για το ποιο θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει πλέον για την πρώην άδεια Καλογρίτσα ο επιλαχών:

 

Η δεύτερη άδεια τονίζουν ανήκει στον επιλαχόντα της γενικής σειράς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ή στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσέφερε για τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας 46,2 εκατ. ευρώ; Επίσης, η παρουσία του κ.Μαρινάκη στη διεκδίκηση της τρίτης και της τέταρτης άδειας αλλάζει τα δεδομένα, καθότι την τρίτη άδεια τη διεκδίκησε με τον κ.Θοδωρή Κυριακού με 63,8 εκατ. ευρώ και πήρε τελικά την τέταρτη άδεια έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ.

 

Φουλ επίθεση από την αντιπολίτευση-Τι απαντά ο Παππάς

Την τακτική της φουλ επίθεσης ακολουθεί επίσης και το μεγαλύτερο μέρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να… πυροβολεί το Μαξίμου και τον Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο διά μέσου Κουμουτσάκου για «τελειωτικό χτύπημα» στον διαγωνισμό και διασυρμό της κυβέρνησης.

 

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά από τη μεριά της η Φώφη Γεννηματά, ενώ και το Ποτάμι εμφανίζεται αντίθετο στην όλη διαδικασία.

 

Το υπουργείο Επικρατείας απαντά σε όλα τα παραπάνω πως όσα συμβαίνουν προβλέπονται στο σχετικό νόμο και επί της ουσίας δεν δημιουργούν πρόβλημα. Προβλέπεται δηλαδή και η αποχώρηση ενός υπερθεματιστή και η αντικατάστασή του από τον πρώτο επιλαχόντα, με βάση το υψηλότερο τίμημα που είχε «ποντάρει» στη διαδικασία της δημοπρασίας.

 

Ποιο θα είναι το φινάλε;

Είναι ξεκάθαρο πως η μεγάλη μάχη μόλις ξεκίνησε και έχουμε μπροστά μας ένα σίριαλ με πολλά ακόμα επεισόδια και άγνωστο φινάλε.

 

Τη λύση θα δώσει πιθανότατα η Δικαιοσύνη, που έχει να διαχειριστεί μία περίπλοκη ιστορία, για τους καρπούς της οποίας είχαμε εξαρχής σημειώσει από το reporter.gr ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να τους μοιράσει…

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 26 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.