ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τύμπανα» πολέμου στη Βουλή και σενάρια για πρόταση μομφής

07:42 - 28 Σεπ 2016 | Πολιτική
«Τύμπανα» πολέμου στη Βουλή και σενάρια για πρόταση μομφής
Πολεμική ατμόσφαιρα καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες μεταξύ Πειραιώς και Μαξίμου ενόψει της σημερινής συζήτησης που ξεκινά στις 10 π.μ στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της Παιδείας. Ενδεικτικό του θερμού κλίματος, είναι το γεγονός ότι κυβερνητικοί κύκλοι, σε μια προσπάθεια να «κάψουν» πιθανά χαρτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, προτίθεται στη διάρκεια της συνεδρίασης να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή εναλλακτικώς κατά του Νίκου Παππά, προκειμένου να επηρεάσει την Δικαιοσύνη, καθώς επίκειται η απόφαση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ενδεικτικό το πρώτο θέμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», η οποία επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες, αναφέρει ότι «κορυφαία στελέχη εισηγούνται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει στα σοβαρά να υποβάλει σήμερα πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ή κάποιον υπουργό, η συζήτηση της οποίας θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και την Παρασκευή, οπότε το ΣτΕ θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου για τα κανάλια».

 

Η κυβερνητική πλευρά, μάλιστα, εντάσσει το όλο εγχείρημα στην στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης» την οποία όπως λέει, μην παραλείποντας να ανανεώσει την επίθεση στον κεντροαριστερό χώρο, «εμπνεύστηκε πριν από δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει με μεράκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από τις γνωστές δημοκρατικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού».

 

Στο κλίμα αυτό, σχολιάζει: «Αφού πέρασε και δεν ακούμπησε η «ελονοσία» που έφεραν οι πρόσφυγες, η Δικαιοσύνη αποδείχτηκε τυφλή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των καναλαρχών, η διαδικασία αδειοδότησης παρέκαμψε το «ατύχημα Καλογρίτσα» και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. επιβίωσαν των προαπαιτούμενων και του υπερταμείου, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για την τελευταία -σ' αυτή τη φάση- ζαριά.

 

Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν θα ήταν ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία».

 

Οι πληροφορίες από την Πειραιώς, αναφέρουν ότι κατά τη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης, σκοπεύει μεν να αναπτύξει με περισσότερες λεπτομέρειες τους Προγραμματικούς άξονες του κόμματός του για την Παιδεία, (στήριξη δημόσιας Παιδείας, επαναφορά νόμου Διαμαντοπούλου και αριστείας κ.άλ) αξιοποιώντας στο πλαίσιο της διαδικασίας και την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Νίκου Φίλη και μεγάλου μέρους της Ιεραρχίας.

 

Όμως την ίδια ώρα, διευρύνοντας το μέτωπο της αντιπαράθεσης, θα καλέσει και πάλι την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την εξουσία και να προκηρύξει εκλογές, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τις «αριστερές ιδεοληψίες».

 

Γ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.