ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξέλεγκτα τα δάνεια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

11:46 - 30 Σεπ 2016 | Πολιτική
Ανεξέλεγκτα τα δάνεια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Στα 295,2 εκ. ευρώ ανέρχεται το λογιστικό υπόλοιπο των δανείων που χορηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ από όλες τις τράπεζες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Πάσχα και για τα οποία στη Βουλή εκφράζονται ανοικτά φόβοι ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Πάσχας, παραδέχθηκε αφοπλιστικά ότι η ΤτΕ έκανε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής στα οποία όμως δεν περιέλαβε τα δύο ανωτέρω κόμματα τα οποία έλαβαν συνολικά 13 εκ. ευρώ και ως εκ τούτου η Κεντρική Τράπεζα δεν εξέδωσε πόρισμα για την περίοδο προ ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές του κ. Πάσχα προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για διαφορετική μεταχείριση των δύο περιόδων και διακυβερνήσεων από τη Διοίκηση της ΤτΕ. Ειδικά η Αννέτα Καββαδία μίλησε για «δυο μέτρα και δύο σταθμά» από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι το πόρισμα της περιόδου 2015-2016 για την Τράπεζα Αττικής περιλαμβάνει ελέγχους σε 37 εταιρείες με δάνεια κάτω από 2 εκ. ευρώ αλλά την περίοδο 2011-2014 δεν ελέγχοντα πολύ μεγαλύτερα δάνεια ύψους 13 εκ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάσχας ανέφερε εξάλλου, ότι δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδος για τον έλεγχο των τραπεζικών δανείων στα Μέσα Ενημέρωσης. Πρόσθεσε δε, ότι πολλές επιχειρήσεις ΜΜΕ (ΔΟΛ, Mega, Πήγασος) καθυστερούν τα δάνειά τους αλλά κατορθώνουν να αποπληρώνουν τους τόκους των δανείων τους.

Δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι μέχρι το τέλος του έτους η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει πορίσματα για όλα τα δάνεια σε ΜΜΕ και ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθεί και η συμμετοχή εξωχώριας εταιρείας στην εφημερίδα Αυγή με ποσό 100.000 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.