ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ για τις άδειες

21:11 - 30 Σεπ 2016 | Πολιτική
Νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ για τις άδειες
Νέα κλιμάκωση της κόντρας κυβέρνησης - ΝΔ σε σχέση με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχαμε την Παρασκευή, με σκληρές ανακοινώσεις και δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Αφορμή για τη νέα "κόντρα" στάθηκε η ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά και οι καταγγελίες από τη μεριά Alpha και Star για μεροληπτική στάση της ΓΓΕΕ υπέρ του Ιβάν Σαββίδη.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε την αρχή, λέγοντας πως η υπόθεση γίνεται "σκοτεινή" και με βάση τις παραπάνω εξελίξεις «επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση των αδειών έχει καταρρεύσει.

 

Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» σημείωσε. 

 

Στον κ. Κουμουτσάκο απάντησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας αδιανόητη τη δήλωσή του και τονίζοντας ότι επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».

 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «συνήγορο της διαπλοκής».

 

Για σκοτεινή προπαγάνδα, παραποίηση, διαστρέβλωση και συκοφαντία κατηγόρησε η Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου, με νεότερη τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου.

 

«Όλοι θυμούνται πολύ καλά ποιος παρεμβαίνει συστηματικά, ωμά και κυνικά στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι η Κυβέρνηση. Είναι ο κ. Τσίπρας που, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Επανέλαβε επίσης ότι στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών «είναι βαριά έκθετοι και εκτεθειμένοι. Είναι κατηγορούμενοι. Βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο. Και γι’ αυτό είναι πανικόβλητοι».

 

Αιχμηρή δήλωση έκανε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπή και αίσχος για όσους επιχειρήσαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς», φωτογραφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:26 - 30 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.