ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τόσκας πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση, ενόψει ανασχηματισμού

07:50 - 04 Οκτ 2016 | Πολιτική
Ο Τόσκας πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση, ενόψει ανασχηματισμού
Το ήδη… πληγωμένο αριστερό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, τσαλακώθηκε ακόμη περισσότερο από τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη διαδήλωση συνταξιούχων τη Δευτέρα και ο Πρωθυπουργός δύσκολα θα συγχωρέσει το συγκεκριμένο ατόπημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει έντονη ενόχληση, η οποία φυσικά εκφράστηκε και με το τηλεφώνημα που έκανε ο Πρωθυπουργός στον κ. Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, ενώ σε αυστηρό ύφος ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες σε πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Ο υπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το περιστατικό και διέταξε έρευνα, αλλά (για την ώρα τουλάχιστον) δεν προχώρησε σε παραίτηση, παρότι ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν τέτοιες φωνές.

 

Η θέση του, όμως, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζεται ως επισφαλής και όσο ο ανασχηματισμός πλησιάζει, τόσο λιγοστεύουν και οι ώρες της θητείας του Νίκου Τόσκα.

 

Ένας… πονοκέφαλος λιγότερος δηλαδή για τον Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να παίξει το χαρτί του ανασχηματισμού και της ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος.

 

Λογικά, αυτό θα γίνει μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το πιθανότερο είναι να επιχειρηθεί η νέα κυβέρνηση να έχει περισσότερα… προοδευτικά στελέχη, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία, που αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πως έχει χαθεί κάθε επαφή, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.