ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκοπήσεις και δακρυγόνα… πνίγουν την κυβέρνηση

08:00 - 04 Οκτ 2016 | Πολιτική
Δημοσκοπήσεις και δακρυγόνα… πνίγουν την κυβέρνηση
Την ώρα που η κυβέρνηση... πασχίζει να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τα δακρυγόνα των ΜΑΤ (που θα καταργούσε) απέναντι σε συνταξιούχους διαδηλωτές, την αναγκάζουν να βρεθεί σε θέση άμυνας ακόμη και σε υποστηρικτές της.

Άλλωστε, στην προκειμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολογείται μόνο στους παραδοσιακούς αντιπάλους του, αλλά ακόμη και σε δυνάμεις που διαχρονικά τον στηρίζουν. Παράλληλα, δημιουργούνται ισχυρές αναταράξεις και στο εσωτερικό του κόμματος, με στελέχη να ανεβάζουν τους τόνους και να ζητούν την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

 

Τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους… πνίγουν πλέον την κυβέρνηση, η οποία την ίδια ώρα δέχεται και έντονη πίεση μέσω των δημοσκοπήσεων, που η μία μετά την άλλη φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και φυσικά καταγράφουν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του.

 

Η δημοσκόπηση της «Αυγής» την περασμένη Κυριακή ανάγκασε το Μέγαρο Μαξίμου να αντιδράσει μέσω διαρροών και να υπενθυμίσει ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδειχθεί περίτρανα πως οι δημοσκόποι δεν πέφτουν πάντα μέσα.

 

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ακόμη πως κάθε δημοσκόπηση είναι μία «φωτογραφία της στιγμής» και δηλώνουν σίγουροι πως σύντομα το κλίμα θα αναστραφεί.

 

Η τελευταία δημοσκόπηση, πάντως, που ήρθε από το ΠΑΜΑΚ φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ 12,5 μονάδες πίσω από τη ΝΔ, η οποία παράλληλα ξεπέρασε το 60% στην παράσταση νίκης.

 

Οι επιλογές της κυβέρνησης, υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα δεν είναι πολλές. Η μία είναι ο ανασχηματισμός για να κερδίσει χρόνο με την ελπίδα πως σύντομα το εις βάρος της κλίμα θα αναστραφεί και η άλλη είναι οι εκλογές.

 

Στο Μαξίμου, άλλωστε, υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις, με τη λογική ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει έτσι τη διακυβέρνηση της χώρας σε μία δύσκολη περίοδο, θα αποτύχει να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει σύντομα στην εξουσία.

 

Το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης» δηλαδή…

 

Για την ώρα, πάντως, ο ανασχηματισμός δείχνει να είναι η πρώτη επιλογή του Πρωθυπουργού, αν και η ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται για εκλογές, φοβούμενος κάποια αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.