ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απολογία» Τόσκα για τα δακρυγόνα και δέσμευση για το μέλλον

12:14 - 04 Οκτ 2016 | Πολιτική
«Απολογία» Τόσκα για τα δακρυγόνα και δέσμευση για το μέλλον
Με δηλώσεις του στον Real FM το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απολογήθηκε για τη χρήση χημικών εις βάρος συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας και δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογη αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας στο μέλλον.

«Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι είναι δίκαιη εν πολλοίς η οργή των συνταξιούχων: «Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους επετράπη να δουν κάποιο υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, δεν ήθελαν κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. 

Σε ό,τι αφορά το δίκιο και εγώ συνταξιούχος είμαι, μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων. Καταλαβαίνετε, η οργή αυτών των ανθρώπων δίκαιη εν πολλοίς, περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις και υπερβαίνονται τα όρια από οποιαδήποτε πλευρά», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη υποβάλλει και την παραίτησή του, ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους, γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

Και πρόσθεσε: «Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει».

Ο υπουργός τόνισε ότι η απαγόρευση χημικών ισχύει από σήμερα. 

«Και από το χθεσινό λάθος, βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.