ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηχηρή επανεμφάνιση Μεϊμαράκη, «χάλασε» το γιορτινό κλίμα της ηγεσίας

15:23 - 04 Οκτ 2016 | Πολιτική
Ηχηρή επανεμφάνιση Μεϊμαράκη, «χάλασε» το γιορτινό κλίμα της ηγεσίας
Το ευχετήριο μήνυμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αφορμή την εορταστική επέτειο των 42 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, μάλλον δεν ήταν αυτό που θα περίμενε να ακούσει η σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, μέσα σε λίγες-αλλά ενοχλητικές, για ορισμένους…- γραμμές, υπογραμμίζει και πάλι την ανάγκη να αχθούν τα (μεγάλα) πολιτικά κόμματα υπεράνω της τρέχουσας αντιπαράθεσης, μπροστά στην μείζονα κρίση στην οποία στροβιλίζεται η χώρα και να αναζητήσουν πεδία εθνικής συνεννόησης.

 

Εξαντλώντας μάλιστα τις κλίμακες της συναίνεσης, επισημαίνει, προς όλες τις κατευθύνσεις- και προς τη ΝΔ φυσικά…- την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η οξύτητα, επικαλούμενος εμφατικά, για λόγους προφανώς, πολιτικής και κομματικής νομιμότητας, τις ιδρυτικές αρχές του γεννήτορα της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, «απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες».

 

Επισήμως η Πειραιώς, άφησε ασχολίαστη τη δήλωση, αποφεύγοντας να κοινοποιήσει τη δυσφορία της. Στο περιβάλλον όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, υφέρπει η εκτίμηση, ότι η δήλωση Μεϊμαράκη, έρχεται σε μια-κατά τους ίδιους- ανοδική πορεία, όπου προέχει η συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την ανάκτηση της πολιτικής και ιδεολογικής ηγεμονίας του κόμματος, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να εκδιωχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

 

Στην οδό Πειραιώς εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι παρά την πρόσφατη συνάντηση μετά από καιρό του κ. Μεϊμαράκη με τον νυν Πρόεδρο, με τον οποίον αναμετρήθηκε για το ύπατο κομματικό αξίωμα, το ρήγμα στις σχέσεις τους κάθε άλλο παρά έκλεισε, όπως επιβεβαιώνει η επιλογή του πρώτου να διεκδικεί αυτοτελή ρόλο στο κομματικό οικοσύστημα, το οποίο, πάντως, όπως πολλοί του αναγνωρίζουν υπηρέτησε πάντοτε με συνέπεια.   

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη: 

«Η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμίζει επιτακτικά σε όλους όσοι, ασκούν εξουσία, πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η διαρκής υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η ευημερία του λαού μας. Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την Εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα. Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες».​

 

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.