ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το «σχίσμα» του ΣτΕ

16:31 - 05 Οκτ 2016 | Πολιτική
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το «σχίσμα» του ΣτΕ
Το... σχίσμα στο ΣτΕ και οι παραιτήσεις δύο μελών πυροδότησαν νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μαξίμου, ΝΔ, αλλά και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορούν ο ένας τον άλλον για επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

 

Πρώτη παρενέβη η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι "εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν".

 

Κατά τον κ. Κουμουτσάκο, οι σημερινές παραιτήσεις ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες. Όπως ανέφερε, «είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για το κόμμα να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

 

Το Μαξίμου απάντησε, κάνοντας λόγο για "ακαριαία" αντίδραση της ΝΔ που δείχνει «το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη». 

 

"Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τις παραιτήσεις, αλλά και τα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους:

 

«Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός της Δημοκρατίας και όχι αντικείμενο χειραγώγησης από τον Πρωθυπουργό και τους εντεταλμένους υπουργούς και άλλους “παράγοντες” της κυβέρνησης», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

 

Παράλληλα, καλεί τους δικαστές να προστατεύσουν το κύρος και τον ρόλο τους μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, καθώς «η επιβεβαίωση, μέσω των καταγγελιών τους, ότι η ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ  για την αδειοδότηση των καναλιών, αποτελεί μορφή “αρνησιδικίας” αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.