ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας οι γερμανικές αποζημιώσεις

23:26 - 06 Οκτ 2016 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας οι γερμανικές αποζημιώσεις
Οι ελληνικές απαιτήσεις, σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, είναι και νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης αρχειακού και φωτογραφικού υλικού «Αθήνα 1940-1944. Η Πόλη και οι 'Ανθρωποί της» και «Θεσσαλονίκη, Ημέρες Κατοχής και Απελευθέρωσης» που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

«Έχουμε Χρέος, όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά απέναντι στην ίδια την Ιστορία : Να μην ξεχνάμε, ότι οι ελληνικές απαιτήσεις, και σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο και σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, είναι και νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Δεν προβαίνουμε σε μονομερείς ενέργειες, αλλά θεωρούμε - και στην μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν θύματα του ναζισμού - αυτονόητο το δικαίωμά μας να απαιτούμε δικαστικώς αυτό που μας ανήκει», σημείωσε.

 

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι όλα αυτά πρέπει να μας θυμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον εφιάλτη του ναζισμού και πρόσθεσε ότι τα μορφώματα τα βλέπουμε ακόμα και εδώ στην Πατρίδα μας και μην τα υποτιμάμε, ενώ τόνισε ότι κυρίως δεν πρέπει να τα υποτιμά η ίδια η Ευρώπη, γιατί εκεί τα φαινόμενα είναι εντονότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.