ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γύρω-γύρω όλοι (τσακώνονται) και στη μέση η Δικαιοσύνη

08:25 - 07 Οκτ 2016 | Πολιτική
Γύρω-γύρω όλοι (τσακώνονται) και στη μέση η Δικαιοσύνη
Όλα τα κόμματα συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, να πλαισιώνεται με εμπιστοσύνη και να αφήνεται ανεπηρέαστη να επιτελέσει το έργο της. Όλα τα κόμματα ταυτόχρονα, δεν σέβονται τίποτα από τα παραπάνω.

Τρανή απόδειξη το νέο… πανηγύρι που έστησαν με αφορμή την παρουσία των ανώτατων δικαστικών λειτουργών της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου και τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα να μείνουν απείραχτα τα μισθολόγιά τους και σε κάποιες περιπτώσεις να βελτιωθούν κιόλας.

 

Με το τέλος της συνάντησης αυτής ξεκίνησε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι ανακοινώσεων, με την παρουσία του Προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου στο Μαξίμου, να είναι αυτή που επισημάνθηκε περισσότερο από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σακελλαρίου βρίσκεται άλλωστε στο επίκεντρο, λόγω του ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συνεδρίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

 

Ο ίδιος μάλιστα τοποθετήθηκε σχετικά, αφήνοντας αιχμές για όσα μέλη του ΣτΕ παραιτήθηκαν και τονίζοντας πως ο ίδιος μόνο στόχο έχει να προστατεύσει τους δικαστές του από προσπάθειες χειραγώγησης. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αλλά και ο… παροπλισμένος το τελευταίο διάστημα Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσαν αιχμηρές ανακοινώσεις δυναμιτίζοντας το κλίμα και αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για προσπάθεια «συναλλαγής» της κυβέρνησης με τους δικαστές.

 

Φυσικά και η κυβέρνηση δεν έμεινε αμέτοχη σε όλη αυτή την αναταραχή, δίνοντας και αυτή αιχμηρές απαντήσεις, είτε μέσω διαρροών του Μεγάρου Μαξίμου, είτε με επίσημες δηλώσεις, όπως αυτή του Νίκου Παππά.

 

Η ΝΔ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις παραιτήσεις δικαστικών του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος πρόσθεσε:
 
«Ερωτηματικά όμως προκαλούνται από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κ. Σακελλαροπούλου η οποία παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ καταγγέλλοντας «αρνησιδικία», έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την επίμαχη υπόθεση, επειδή συγγενικό της πρόσωπο είναι δικηγόρος των καναλαρχών. Η ΝΔ η οποία υιοθέτησε άκριτα τις καταγγελίες αυτές, οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να σταματήσει την προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων ώστε να αφεθεί η Δικαιοσύνη να αποφασίσει απερίσπαστη».

 

Σε όλα τα παραπάνω φυσικά δεν είναι αμέτοχοι οι ίδιοι οι δικαστές, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση και έπρεπε να προστατεύουν περισσότερο τους εαυτούς τους και κυρίως το θεσμό που εκπροσωπούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.