ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μασάζ» σε βουλευτές από τον Πρωθυπουργό με... νότες αισιοδοξίας!

08:29 - 07 Οκτ 2016 | Πολιτική
«Μασάζ» σε βουλευτές από τον Πρωθυπουργό με... νότες αισιοδοξίας!
Υπό τους ήχους του πιάνου του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι έγινε χτες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου πήγε για… ποτό στο Κολωνάκι με τους τριαντάρηδες βουλευτές του σε μια ένδειξη στήριξης της νέας γενιάς.

Πάντως προσπάθησε να «διασκεδάσει» τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το γεγονός ότι δε μετέχει ενεργά στη διαδικασία χάραξης πολιτικής. Τα θέματα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και της μη σύγκλισης της Κ.Ο. εδώ και μήνες είχαν διαμορφώσει αρνητικό κλίμα το οποίο προσπάθησε να αντικρούσει ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας «ενέσεις» αισιοδοξίας.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα ξεκλειδώσει τη δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Σημείωσε δε, ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, τονίντας ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 07 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.