ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» της Κυβέρνησης σε Ποτάμι-Θεοχάρη για αναθεώρηση του Συντάγματος

09:29 - 07 Οκτ 2016 | Πολιτική
Καταγγελίες για κανιβαλισμό από την αντιπολίτευση της προσπάθειας να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική επιτροπή για την κατάθεση ιδεών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος κάνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου«τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων».

Όπως αναφέρεται «το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ειδική μνεία κάνουν κυβερνητικές πηγές στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη. «Στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας» σημειώνουν και προσθέτουν: «Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.