ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκίνησε ο Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών στη Βουλή-Δέσμευση Τσίπρα για προσλήψεις

15:49 - 07 Οκτ 2016 | Πολιτική
Συγκίνησε ο Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών στη Βουλή-Δέσμευση Τσίπρα για προσλήψεις
Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση που εξελίσσεται αυτή την ώρα στην Βουλή, προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, στο οποίο θα ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

 

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».
 
«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

 

Προσέθεσε, ότι είναι ιδιαίτερη η παρουσία των αθλητών στο Κοινοβούλιο, διότι «μας κάνετε να αισθανόμαστε κι εμείς κι όλοι οι πολίτες, που ο καθένας περνάει τον δικό του Γολγοθά, ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα. Κι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

«Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε»

 

Αξιοσημείωτη είναι και η ομιλία του Προέδρου της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη.

 

Ο κ. Φουντουλάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «στα άτομα με αναπηρία καθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα».

 

«Υπάρχει θέμα ανεργίας. Εσείς μπορεί να βρείτε και να κάνετε ένα μεροκάματο εγώ κι οι συνάδελφοί μου δεν μπορούμε. Θέλουμε στήριξη από την πολιτεία. Δεν ζητάω να μας δώσετε πίσω όσα μας πήραν άδικα αλλά πρέπει να μπει κυριε πρωθυπουργέ φραγμός σε περαιτέρω περικοπές και μέτρα που θα κάνουν τα άτομα με αναπηρία να κλειστούν στο σπίτι τους»

«Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε» συνέχισε ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής.

 

«Καταλαβαίνουμε τους εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και τις προσπάθειές σας για να ανατρέψετε την κατάσταση. Όμως κατανοήστε μας. Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνω ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες» τόνισε ο Γιώργος Φουντουλάκης εξηγώντας ότι πλήρωνε 65 ευρώ «και τώρα πληρώνω 340 ευρώ». 

«Θέλουμε στήριξη απο την πολιτεία» ήταν η κραυγή του προέδρου της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής που συμπλήρωσε: «Δεν ζητώ να μας επιστρέψουν όσα άδικα μας πήρανε, όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους». 

«Θέλω πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθώ και να είμαι χρήσιμος» συνέχισε ο κ. Φουντουλάκης επισημαίνοντας: «Προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα έχετε τύψεις».

 

Τέλος, στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι 15% των προσλαμβανομένων μέσω ΑΣΕΠ στο εξής θα είναι άτομα με αναπηρία ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής ανέφερε ότι έχει προτείνει επανειλημμένα «να προσλαμβάνετε αμισθί συμβούλους άτομα με αναπηρία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.