ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη στον απόηχο της συνάντησης με Τσίπρα

22:15 - 07 Οκτ 2016 | Πολιτική
«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη στον απόηχο της συνάντησης με Τσίπρα
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Ανώτατους Δικαστικούς εκτός από πολιτική διαμάχη προκάλεσε και αναστάτωση και εντός του χώρου της Δικαιοσύνης.

Η Παρασκευή ήταν μία μέρα δύσκολη για την ελληνική Δικαιοσύνη με ανοιχτές συγκρούσεις, που προκλήθηκαν με αφορμή το γεγονός ότι οι Ανώτατοι Δικαστικοί διαπραγματεύτηκαν ουσιαστικά με τον Πρωθυπουργό τα μισθολογικά τους ζητήματα.

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, αναφορικά με την επίμαχη συνάντηση, σημειώνοντας ότι «οι δικαστικές ενώσεις είναι κατά το Σύνταγμα οι μόνες αρμόδιες να εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση και τις θέσεις των συναδέλφων τους».

 

Η Ένωση αναφέρει πως οι υποσχέσεις Τσίπρα για «ειδικό επίδομα θέσης ευθύνης» στην κορυφή της πυραμίδας της Δικαιοσύνης, θα δημιουργήσουν ανεπίτρεπτα δικαστές δύο κατηγοριών.

 

Οι Ανώτατοι Δικαστικοί λειτουργοί της χώρας επανήλθαν, όπως ήταν αναμενόμενο και απάντησαν στην ΕΔΕ, λέγοντας πως έχουν κάθε δικαίωμα να συζητούν οι ίδιοι μισθολογικά θέματα.

 

Σπεύδουν μάλιστα να υπενθυμίσουν ότι παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί πρωθυπουργίας, με τους τότε προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

 

Για το θέμα παρενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει "πολιτικά ύποπτη" τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

"Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της", σημειώνει με νόημα ο ΔΣΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.