ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκρουση στη Βουλή για τη διαπλοκή

10:03 - 10 Οκτ 2016 | Πολιτική
Σύγκρουση στη Βουλή για τη διαπλοκή
Σε μια εποχή από την οποία λείπει δραματικά για πολλούς ο άρτος, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχονται να προσφέρουν άφθονο θέαμα.

Στη Βουλή το μεσημέρι, οι δύο βασικοί πόλοι του συστήματος πρόκειται να αναμετρηθούν για τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής σε μια συζήτηση των πολιτικών αρχηγών εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το κλίμα των προηγούμενων ημερών, που φορτίστηκε αρνητικά από τις εξελίξεις στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη Δικαιοσύνη, συνηγορεί στην πρόβλεψη ότι η αναμέτρηση δεν πρόκειται να είναι πολιτικά αναίμακτη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε τη σημερινή συνεδρίαση αξιοποιώντας μια «πάσα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συζήτηση για την Παιδεία είχε προειδοποιήσει τον αντίπαλό του, λέγοντας: «Μη νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός που θεωρεί πως διαθέτει ηθική υπεροχή, θα αναφερθεί, όπως έχει κάνει αρκετές φορές, σε «κόμματα που μοίραζαν ασυλία στους εαυτούς τους για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι, τα ίδια τα κόμματα, (σ.σ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρωστάνε στις Τράπεζες περίπου 400 εκ. ευρώ τα οποία είναι άκρως αμφίβολο αν εισπραχθούν ποτέ…)αλλά και οι ημέτεροι, τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υποκλοπών, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων μεγάλων σκανδάλων».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να ασκήσει εφ' όλης της ύλης σκληρή κριτική στον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή βέβαια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση του κόμματός του απέναντι στη δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, αναμένεται να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε επί δεκαετίες και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει τι έκανε εκείνος, το κόμμα του, και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, αλλά και γιατί δεν έγινε διαγωνισμός επί 27 χρόνια προκειμένου να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

Το Μαξίμου κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ ότι λειτουργεί σαν «γραφείο Τύπου», όσων καναλαρχών δεν εξασφάλισαν άδεια, καταγγέλλοντας την ίδια ώρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αφού είδε να ματαιώνονται οι προσδοκίες της για την λεγόμενη «αριστερή παρένθεση» και την κατάρρευση της Οικονομίας, «στοχοποιεί τώρα δικαστικούς, προχωρώντας σε εξωθεσμικά παιχνίδια».

Στους αντίποδες, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν πως η ηθική πανοπλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται πλέον και ότι το Μαξίμου είναι σε δεινά απολογητική θέση εξαιτίας των άκομψων παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη και το τηλεοπτικό τοπίο που αποσκοπούν στην δημιουργία της δικής του διαπλοκής. Η συνέχεια στη σκηνή της Ολομέλειας...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.