ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος: Τα επόμενα χρόνια ανήκουν στον σοσιαλισμό

11:18 - 10 Οκτ 2016 | Πολιτική
Γερουλάνος: Τα επόμενα χρόνια ανήκουν στον σοσιαλισμό
Στην τρίτη Συνδιάσκεψη των PES Activists Greece στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος, κάνοντας λόγο για την αρχή μίας νέας εποχής, που προβλέπει πως "θα ανήκει στον σοσιαλισμό".

"Είμαι εδώ διότι πιστεύω ότι οι αξίες του Σοσιαλισμού θα επιβληθούν στην παγκόσμια σκηνή τα επόμενα τριάντα χρόνια", τόνισε και υπογράμμισε πως "κλείνει η περίοδος που εγκαινιάστηκε από τους Ρέιγκαν / Θάτσερ και ανοίγει μια νέα".

 

"Τα κακά νέα είναι ότι θα χρειαστεί πολύ και εντατική πολιτική δουλειά αν θέλουμε να γίνει αυτό γρήγορα, συντεταγμένα και με διαχρονικά αποτελέσματα", πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού.

 

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε παράλληλα για πέντε νέες τάσεις οι οποίες αναπτύσσονται στις κοινωνίες και θα αλλάξουν τα δεδομένα:

 

"Πρώτα από όλα η τάση για την αποκέντρωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δεύτερον, η τάση για αυτοματοποίηση η οποία θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, την αναδιανομή του πλούτου και κατ’ επέκταση, το κοινωνικό κράτος.

Τρίτη τάση, η φορολόγηση του παγκόσμιου πλούτου και η διάλυση των φορολογικών παραδείσων.

Τέταρτη τάση, η εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών. Ο πολίτης συντεταγμένα ή, αν χρειαστεί ασύντακτα, θα επηρεάζει την ποιότητα της δημοκρατίας αλλά και τις αποφάσεις της από το σαλόνι του σπιτιού του.

Πέμπτη, αλλά ίσως πιο σημαντική, η τάση για δίκαιο αντί για ελεύθερο εμπόριο".

 

"Η δουλειά μας τώρα είναι να μαζέψουμε τις τάσεις σε μια νέα ατζέντα για το σοσιαλισμό", σημείωσε ο κ. Γερουλάνος για να συμπληρώσει: "Για το σοσιαλισμό που θα αποδεχθεί την παγκοσμιοποίηση όπως αποδέχθηκε την ελεύθερη αγορά και θα επιβάλει κανόνες όπως έβαλε στην ελεύθερη αγορά.

Αν δουλέψουμε σωστά, τα επόμενα τριάντα χρόνια ανήκουν στο σοσιαλισμό".

 

Τέλος, για την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως στην Ελλάδα έχει πρόβλημα "αλαζονείας", που αν δεν το συνειδητοποιήσει, δεν θα καταφέρει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:19 - 10 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.