ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας-Μητσοτάκης για διαπλοκή και διαφθορά

12:34 - 10 Οκτ 2016 | Πολιτική
Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας-Μητσοτάκης για διαπλοκή και διαφθορά
Στην σημερινή προ ημερησίως συζήτηση στην Βουλή αναμένεται μια νέα «μονομαχία» ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:30 το μεσημέρι πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός και αναμένεται να διεξαχθεί σε κλίμα σφοδρής πολιτικής συγκρούσεις λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

 

Όσον αφορά την σημερινή τοποθέτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προϊδεάσει ήδη με την ομιλία του στη Βουλή όταν και κατέθεσε το αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τονίζοντας: «Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό».

 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναμένεται να ασκήσει εφ’ όλης της ύλης κριτική στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή βέβαια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση του κόμματός του απέναντι στη Δικαιοσύνη.

 

Αναμένεται ουσιαστικά να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει τι έκανε εκείνος, το κόμμα του, και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν: Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, γιατί επί 27 χρόνια δεν ρυθμίστηκε το τηλεοπτικό τοπίο. Απέναντι στη ΝΔ και τον πρόεδρο της κεντρική είναι η κατηγορία περί υπεράσπισης συμφερόντων καναλαρχών που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια. Για τις τηλεοπτικές άδειες το μήνυμα της κυβέρνησης προς τη Ν.Δ., και όχι μόνο, είναι: «ας καταλάβουν ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε».

 

Κυβερνητικές πηγές έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «απαράδεκτη τακτική να στοχοποιεί δικαστικούς» και «θεσμικά επικίνδυνο παιχνίδι» που όμως, όπως υπογραμμίζουν, «δεν πρόκειται να αποτρέψει την πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο». «Η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών», είχε σημειώσει ο κ. Παππάς. «Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων», τόνιζε το Σάββατο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

 

Δίνοντας τον τόνο ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δήλωνε το Σάββατο: «Ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αεροπειρατεία και την ασυδοσία στα τηλεοπτικά πράγματα τα τελευταία τριάντα χρόνια», «τώρα έμειναν μόνοι να κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας», «τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στη Βουλή».

 

Αν και η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε αυτά, υπενθυμίζεται ότι από την ίδια ομιλία ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε σειρά υποθέσεων των περασμένων ετών, κάνοντας λόγο για «κόμματα που μοίραζαν ασυλία στους εαυτούς τους για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι, τα ίδια τα κόμματα, αλλά και οι ημέτεροι, τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υποκλοπών, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων μεγάλων σκανδάλων».

 

Σχέδιο κατά της αδιαφάνειας και της διαπλοκής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αναδείξει τις βαριές ευθύνες του κ. Τσίπρα γιατί μετέτρεψε την οικονομική κρίση σε μια συνολική κρίση της χώρας, υλοποιώντας ένα οργανωμένο σχέδιο με προκλητικές παρεμβάσεις για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και όλων των θεσμών.

 

Αυτόν τον ασφυκτικό έλεγχο, τον έχει ανάγκη η κυβέρνηση για να κουκουλώσει τις βαριές της ευθύνες για την αποτυχία της σε όλους τους τομείς και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, αλλά και για να αποκρύψει τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή που επί των ημερών της γιγαντώνονται.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει επίσης το σκανδαλώδη χαρακτήρα του διαγωνισμού φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τις βαριές ευθύνες της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού που υπάγεται στον κ. Παππά που δεν έκανε κανέναν έλεγχο πόθεν έσχες στους υπερθεματιστές.

Σε αυτό το πλαίσιο θα τονίσει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προσέλθει σε αυτή τη συζήτηση «απολογούμενος για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του», η οποία, όπως θα πει, «διολισθαίνει καθημερινά σε αντιθεσμικές ενέργειες που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και την πολυφωνία».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στιγματίζει ηθικά την κυβέρνηση Τσίπρα και καθιστά το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ένα σύντομο ανέκδοτο, θα φέρει στην επιφάνεια και άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις που ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να συγκαλύψει. Χαρακτηριστική μάλιστα ίναι η υπόθεση με τις βαριές καταγγελίες του κ. Βουδούρη που παραιτήθηκε κατηγορώντας τον προϊστάμενο υπουργό του για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση του προσφυγικού, για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και για εκτίναξη του κόστους φιλοξενίας των μεταναστών.

 

Ο Κυριάκος Μητσότάκης είναι αποφασισμένος, παράλληλα με την σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα για όλα τα παραπάνω θα καταθέσει το δικό του σχέδιο για την αντιμετώπιση της αδιαφάνειας και της διαφθοράς

Τελευταία τροποποίηση στις 12:39 - 10 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.