ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Κάθε παιδί έχει τη δική του θέση στα ελληνικά σχολεία

15:48 - 10 Οκτ 2016 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Κάθε παιδί έχει τη δική του θέση στα ελληνικά σχολεία
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα 1.500 παιδιά των Κέντρων Φιλοξενίας που ξεκινούν σήμερα το ταξίδι προς τη γνώση και την ένταξη στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων μειωμένου ωραρίου και όλων των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν, υπό δύσκολες συνθήκες και την τελευταία στιγμή, ένα πολύ σημαντικό έργο.
Αναμένουμε, σε σύντομο διάστημα, την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών.  Πολύ περισσότερο όμως, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων ώστε να επιτευχθεί, οργανωτικά και παιδαγωγικά, η ένταξη των παιδιών στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν υπάρχουν άλλα άλλοθι για καθυστερήσεις. Να γίνει επιτέλους πράξη η διασπορά των προσφύγων ώστε να είναι πρακτικά εφικτή η παροχή  αξιοπρεπών υπηρεσιών  στέγασης, υγείας και εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες δασκάλων και τοπικών κοινωνιών που, υπερβαίνοντας την αμφίσημη στάση της κυβέρνησης,  στηρίζουν έμπρακτα τα παιδιά των προσφύγων στα “σχολεία της γειτονιάς”. Αυτό άλλωστε προβλέπει ρητά η νομοθεσία της χώρας μας και η παιδαγωγική πρακτική των προηγούμενων ετών.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην παντελή έλλειψη οποιασδήποτε πρόβλεψης για τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Για τα παιδιά αυτά είναι σημαντική κάθε μέρα που χάνεται. Ματαιώνονται όνειρα και ωθούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Κάθε παιδί έχει τη δική του θέση στα ελληνικά σχολεία , δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Εμείς οφείλουμε να τη διασφαλίζουμε".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.