ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρανταχτά ονόματα» στη νέα λίστα καταθετών

08:32 - 11 Οκτ 2016 | Πολιτική
«Τρανταχτά ονόματα» στη νέα λίστα καταθετών
Νέα λίστα με ονόματα καταθετών παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως είπε, προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής».

 

Η νέα αυτή λίστα έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών με κρυπτογραφημένο αρχείο, ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, η οποία είναι αρμόδια για κάθε πληροφορία, στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων.

 

Όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η τελευταία, καθώς ο Βάλτερ Μπόργιανς αναζητά ήδη στοιχεία για Γερμανούς καταθέτες σε 57 τράπεζες της Ελβετίας, της Αυστρίας, του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου και η μέχρι σήμερα πρακτική του έχει δείξει πως όποια στοιχεία βρίσκει τα οποία αφορούν σε Έλληνες καταθέτες, τα στέλνει στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται «τρανταχτά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο» και αφορούν καταθέσεις σε «μεγάλη τράπεζα της Κεντρικής Ευρώπης».

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διασταυρώσουν τα νέα στοιχεία με τις προηγούμενες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές.

 

Ακολούθως, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:09 - 11 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.