ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώφη: Η χώρα βουλιάζει και η κυβέρνηση παίζει πιάνο

13:17 - 11 Οκτ 2016 | Πολιτική
Φώφη: Η χώρα βουλιάζει και η κυβέρνηση παίζει πιάνο
Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε σε δηλώσεις της στον Real FM το πρωί της Τρίτης η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ισχυρό "χαστούκι" την απόφαση του Eurogroup και τη διχοτόμηση της δόσης.

«Ηταν ένα χαστούκι για τη χώρα μας αυτό. Ηταν ένα πολύ σκληρό, πολιτικό μήνυμα ακριβώς της αδυναμίας, της ανεπάρκειας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Αλλά δεν μπορεί η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να γίνεται πρόβλημα για τη χώρα. Δεν γίνεται να ανοίγουν ορέξεις και να μας κουνάνε σήμερα οι εφημερίδες τους, να μας λένε, θα σας βοηθήσουμε με το χρέος και “έξω από εδώ”», σημείωσε συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά.

 

Στην επισήμανση ότι η τρόικα παραδέχεται πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα αλλά η δόση δεν εκταμιεύτηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας. Η αδυναμία της κυβέρνησής του και η ανικανότητά του οδηγούν τη χώρα σε αυτό το σημείο, στο αδιέξοδο».

 

Και συνέχισε: «Εγώ φοβάμαι ότι αυτό είναι και ένα μήνυμα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα καθυστερήσει κι αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια, αβεβαιότητα και καθυστέρηση. Η αγορά περίμενε τα χρήματα αυτά για να πάρει ανάσα. Μακάρι να τα πάρουμε σε 10 ημέρες γιατί εμείς δεν είμαστε από αυτούς που χαίρονται όταν δυσκολεύεται η χώρα. Εχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε πλάτη για τη χώρα στα πολύ δύσκολα και με κόστος. Αλλά αυτή τη στιγμή εγώ βλέπω μία χώρα που βουλιάζει, βλέπω ότι η μέση ελληνική οικογένεια να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μην βλέπει φως και ελπίδα κάπου, στην άκρη του τούνελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.