ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία, μέσω Αιγύπτου

16:00 - 11 Οκτ 2016 | Πολιτική
Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία, μέσω Αιγύπτου
Μήνυμα προς την Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της τριμερής σύνοδου Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που διεξήχθη στο Κάιρο.

Κατά τον κ. Τσίπρα, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ακούγονται φωνές από την περιοχή μας που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.  

 

Σημείωσε ότι η απάντηση πρέπει «να είναι σαφής, κοινή και αταλάντευτη» τόσο από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας όσο και από τις γειτονικές χώρες «που έχουν ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

Όπως είπε, ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση σταθέροτητας στην περιοχή και μόνη δυνατή βάση για τις σχέσεις φιλίας των χωρών. 

 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι απαραίτητη για την ειρήνη και τη σταθερότητα είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση της Ελλάδας πως η λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει την διατήρηση κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ούτε εγγυήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.