ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν ο Τσαβούσογλου «άδειασε» την Μπακογιάννη

15:02 - 12 Οκτ 2016 | Πολιτική
Όταν ο Τσαβούσογλου «άδειασε» την Μπακογιάννη
Γνωστή για τις πεποιθήσεις της, που ειχε εκφράσει στον υπογράφοντα πριν χρόνια, ως ΥΠΕΞ της Ελλάδος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ότι «η ελληνοτουρκική φιλία δεν είναι κατοστάρι αλλά...Μαραθώνιος», ορίσθηκε από την Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως η πλέον κατάλληλη να υποβάλλει ερώτηση, στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το πέρας της ομιλίας του.

...και ανέκραξεν: «Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είδαμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν αμφισβήτησε διεθνείς συμβάσεις όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και η συμφωνία για το προσφυγικό. Θα σεβαστεί η Τουρκία τις διεθνείς συμβάσεις;».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που υπήρξε επί χρόνια μέλος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και πρόεδρός της, άδραξε την ευκαιρία για να «υπενθυμίσει» στην Ντόρα Μπακογιάννη, ότι χαίρεται που την ξαναβλέπει, αφήνοντας αιωρούμενο το υπονοούμενο ότι «την γνωρίζει καλα» και μετά την... άδειασε.

«Οι διεθνείς συμφωνίες θα πρέπει να τηρούνται από όλες τις χώρες είτε τις πιστεύουν είτε όχι», είπε και συμπλήρωσε πως «αυτό όμως δεν εμποδίζει να εκφράζουμε την άποψή μας. Πρόκειται για το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν είναι μια απειλή κατά της Ελλάδας, αλλά εκφράζει μια άποψη».

...και στην συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λες και περίμενε ως «πάσα» την σχετική ερώτηση, αναλώθηκε επί δεκάλεπτο στην απαρίθμηση όλων όσων έχει κάνει η Τουρκία για τα τρία εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί στις ακτές της, αναδεικνύοντας ως πταίσμα το γεγονός ότι η Ελλάδα διαμαρτύρεται για μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφος της.

Ξοδέψαμε 2 δισεκατομμύρια δολλάρια για την φιλοξενία αυτών των προσφύγων και έχουμε λάβει από την ΕΕ μόνο μισό δις, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι, το συνολικό κόστος για την στέγαση, διατροφή,περίθαλψη και εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων θα φθάσει στα 25 δις δολλάρια.

«Σ’αυτούς τους ανθρώπους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, χτίζουμε 10,000 στέγες για το χειμώνα και θέλουμε να αυξηθούν. Έχουμε υποδεχτεί 800 χιλιάδες παιδιά στα σχολεία ενώ ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος», επεσήμανε ορθά ο Μεβλούτ Τσαβούζογλου για να «διατρανώσει» στην συνέχεια ότι, αυτό το προσφυγικό βάρος πρέπει να επιμεριστεί ισότιμα σ’ όλες τις χώρες και γι’ αυτό, όπως τόνισε,υπογράψαμε τη Συνθήκη με την Ε.Ε, δεχθήκαμε όλους τους Πακιστανούς, αφρικανούς και Σύριους που μας επέστρεψε η Ελλάδα στο πλαισιο της συμφωνίας.

Δεν κάνει η Τουρκία κάτι αντίθετο από την Συμφωνία αλλά περιμένουμε τώρα να κάνει κι η Ευρώπη αυτό που υποσχέθηκε.

Ξεκάθαρες κουβέντες...

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 12 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.