ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρίτσης για πλειστηριασμούς: Η άρση προστασίας απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης

12:22 - 13 Οκτ 2016 | Πολιτική
Κυρίτσης για πλειστηριασμούς: Η άρση προστασίας απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης
Θετικές θεωρεί τις αντιδράσεις του κόσμου για τους πλειστηριασμούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως, ο κ. Κυρίτσης χρέωσε στην προηγούμενη κυβέρνηση τη "γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς" και πρόσθεσε πως "εμείς κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει".

 

Ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρθηκε ακόμη στην κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική της Βουλής και σχολίασε επικριτικά όσα είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη διαπραγμάτευση που έκανε με του εταίρους: «Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση».

   

 

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους "άλλους", υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

   

Όσον αφορά τις διαφορές απόψεων ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.