• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σπίρτζης: Δεν μας κρατάει κανένας, δεν χρωστάμε σε κανέναν

13:05 - 13 Οκτ 2016 | Πολιτική
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για τον δρόμο της Πατρών-Πύργου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ανέβασε τους τόνους. «Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Δεν μας κρατάει κανένας, δεν χρωστάμε σε κανέναν», δήλωσε και ενημέρωσε ότι διαβιβάστηκαν από τον ίδιο στην εισαγγελία διαφθοράς και τους επιθεωρητές δημοσίων έργων, τα δημοσιεύματα και οι ισχυρισμοί στελεχών της αντιπολίτευσης περί προνομιακής μεταχείρισης της εταιρείας «Τοξότης» σε συγκεκριμένα δημόσια έργα.

Στην ερώτησή του ο κ. Φωτήλας άφησε αιχμές για τους λόγους τμηματοποίησης του έργου αλλά και τους λόγους αναβολής του τέταρτου διαγωνισμού. Ο βουλευτής είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «κατά περίεργο τρόπο έχει αναδειχθεί ο ίδιος μειοδότης και για τις τρεις δημοπρατήσεις» και άφησε αιχμές για τις εκπτώσεις και τη δυνατότητα να βρει τα χρήματα ο μειοδότης για την εκτέλεση του έργου.

 

«Δύο μήνες τώρα παρακολουθούμε την αγωνία τριών κομμάτων και των καναλαρχών να δημιουργήσουν σκάνδαλα. Τους προκαλέσαμε για τη λάσπη και τον κιτρινισμό, να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία να τα πάμε στον εισαγγελέα. Κάνουν τους κωφούς. Εμείς δεν είμαστε κουφοί και δεν μπορεί κανείς να σπιλώσει την ακεραιότητά μας. Δεν ανήκετε στα δύο παραδοσιακά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς σαν Ποτάμι τους ακολουθείτε. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν μας ?κρατάει? κανένας, δεν χρωστάμε σε κανέναν. Επιλέγουμε άλλον δρόμο. Και ο δρόμος είναι ότι πήραμε τις καταγγελίες που έκαναν οι αξιότιμοι συνάδελφοι και το πλήθος δημοσιευμάτων και των τηλεοπτικών εκπομπών και τα πήγαμε εμείς στην εισαγγελία διαφθοράς και τα καταθέσαμε για να αναδειχθεί και η σκευωρία και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα. Αφού δεν το κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και πετάνε μόνο λάσπη, το κάναμε εμείς. Και τους φακέλους και τριών έργων, και του τέταρτου έργου, με το δήθεν δωράκι των 13 εκατομμυρίων επίσης και στην εισαγγελέα και στους επιθεωρητές δημοσίων έργων», ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη.

 

«Θέλουμε με την ευκαιρία να στείλουμε και ένα μήνυμα: Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα, ούτε στα έργα ούτε στις μεταφορές, ούτε στις συχνότητες, ούτε στους τροφοδότες, δηλαδή, χώρους των παλιών ΜΜΕ που μέχρι τώρα -κακά τα ψέματα- σας έχουν ως χώρο κανακέψει. Αυτό να το μεταφέρετε σε όσους δεν ακούνε αυτή την ώρα από το κανάλι τις Βουλής», ανέφερε επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης.

 

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τους λόγους αναβολής του τέταρτου διαγωνισμού, κατήγγειλε ότι υπάρχει ένα πολιτικό «στήσιμο» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «μαζί με τους αγαπητούς εκδότες και καναλάρχες», και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός οδηγήθηκε σε αναβολή γιατί το ΤΕΕ δεν όρισε, ως όφειλε, εμπρόθεσμα εκπρόσωπο στην επιτροπή διαγωνισμού. Ο υπουργός κατέθεσε και όλη τη σχετική αλληλογραφία και τις προσκλήσεις και, όπως είπε, προκύπτει ότι ενώ όλοι οι φορείς είχαν ορίσει εκπροσώπους μέχρι 30 Αυγούστου, το ΤΕΕ όρισε στις 27 Σεπτέμβρη, «τη μέρα του διαγωνισμού, δηλαδή, στις πέντε το απόγευμα».

 

«Θα πρέπει να σας προβληματίσει, τι θα λεγόταν αν γινόταν ο διαγωνισμός χωρίς τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ και να ήταν μειοδότρια η ίδια εταιρεία που μειοδότησε στα προηγούμενα έργα», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Φωτήλα. «Ο τεχνικός κόσμος ξέρει πώς δίνονταν στο παρελθόν τα έργα σε συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες. Είναι πολιτική μας επιλογή οι διαγωνισμοί να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και να απευθύνονται σε περισσότερες εταιρείες ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός», είπε ο υπουργός Υποδομών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 13 Οκτ 2016
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman