ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΔ τα στυλώνει-«Φρένο» και για το ΕΣΡ

14:14 - 13 Οκτ 2016 | Πολιτική
Η ΝΔ τα στυλώνει-«Φρένο» και για το ΕΣΡ
Σε προαναγγελθέν ναυάγιο οδεύει η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει σε ένα ακόμα ζήτημα με την κυβέρνηση.

Όπως διαμήνυσε τελεσιγραφικά η Πειραιώς, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στέρξει σε συμφωνία για την επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ, αν προηγουμένως δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Η κυβέρνηση αντιδρά έντονα χαρακτηρίζοντας τη στάση της ΝΔ, «αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική».

 

Σε ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων:

 

«Την περασμένη Δευτέρα, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κάλεσαν εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν για την αναγκαία συγκρότηση του ΕΣΡ.

 

Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική.

 

Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

 

Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δε μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας.

 

Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

 

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφήνοντας ανοικτό το ζήτημα των προσώπων που θα στελεχώσουν την Αρχή, είχε εκφράσει την προσδοκία ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα αναδεικνυόταν η νέα σύνθεση του ΕΣΡ, το οποίο μάλιστα, όπως τόνιζε αισιόδοξα θα λάβει σοβαρή προικοδότηση ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ακόμη και στα πρότυπα του αντίστοιχου γαλλικού θεσμού. 

 

Η άρνηση της ΝΔ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για την λήψη απόφασης απαιτείται πλειοψηφία 4/5 τορπιλίζει οριστικά την δυνατότητα συμφωνίας, γεγονός που συμπαρασύρει σε βραχυκύκλωμα και το ζήτημα αδειοδότησης των περιφερειακών και θεματικών σταθμών.

 

Γ.Χ 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 13 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.