ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Επικοινωνία Τσίπρα-Κλίντον μόνο πριν από το δημοψήφισμα

19:35 - 13 Οκτ 2016 | Πολιτική
Μαξίμου: Επικοινωνία Τσίπρα-Κλίντον μόνο πριν από το δημοψήφισμα
Κυβερνητική πηγή κλήθηκε να σχολιάσει τη διαρροή μέσω των wikileaks σύμφωνα με την οποία ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Μπιλ Κλίντον να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να προσπαθήσει να τον πείσει να υπογράψει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Επικοινωνία Τσίπρα -Κλίντον υπήρξε πριν από το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα», ανέφερε στο ΑΜΠΕ η κυβερνητική πηγή, ενώ η διαρροή των Wikileaks αναφέρει πως από τον Κλίντον ζητήθηκε να παρέμβει μετά το "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα.

 

Συνεπώς, από το Μαξίμου διαψεύδουν πως υπήρξε επαφή Τσίπρα - Κλίντον μετά το δημοψήφισμα.

 

Σύμφωνα με το Wikileaks ο Ποντέστα έγραφε στις 10 Ιουλίου 2015: «Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σσ. William Jefferson Clinton) έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία.

 

Μπορείς να τον ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω μόλις βγω από το τρένο, ώστε να του εξηγήσω το σκεπτικό τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν», με το γραφείο του Μπιλ Λκίντον να απαντά «Λέει πως ναι, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει στη διάθεσή του. Η επείγουσα ερώτησή του είναι - θα ασκήσουμε πίεση και στη Μέρκελ;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.