ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «εξομολόγηση» Πούτιν στον Ολάντ για τις δραχμές του Τσίπρα

19:55 - 13 Οκτ 2016 | Πολιτική
Η «εξομολόγηση» Πούτιν στον Ολάντ για τις δραχμές του Τσίπρα
Αίσθηση προκαλεί ένα βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία και έχει πικάντικες αναφορές στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το βιβλίο, με τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

 

Η πιο ηχηρή αποκάλυψη έρχεται μέσα από μία επικοινωνία που σύμφωνα πάντα με το βιβλίο είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου κάνουν λόγο για ένα τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ, στο οποίοο Ρώσος Πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Ελλάδα θέλει να τυπώσει δραχμές!


Πούτιν: "Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία. Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν κάτι που επιθυμούμε".

Και η ανάλυση του Ολάντ, όπως περιγράφεται στο βιβλίο: «Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ισως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Τι απαντά το Μαξίμου

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: «Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 13 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.