ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ξυδάκης δεν αναγνωρίζει ως «σύντροφο» τον Καμμένο

14:15 - 14 Οκτ 2016 | Πολιτική
Ο Ξυδάκης δεν αναγνωρίζει ως «σύντροφο» τον Καμμένο
Η προσφώνηση του Πάνου Καμμένου σε "συντρόφους και συντρόφισσες" στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις ξεκαθάρισε πως δεν είναι "σύντροφος" Καμμένου, αλλά "εταίρος" στη συγκυβέρνηση.

"Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο. Είμαστε εταίροι σε μια κυβέρνηση. Ως φιλοφρόνηση και αστεϊσμός, πολλοί με αποκαλούν σύντροφο, δεν είμαι σύντροφος. Σύντροφος είσαι με αυτούς που έχεις μεγαλώσει και ωριμάσει πολιτικά και μοιράζεσαι ένα κοσμοείδωλο σε μεγάλο βαθμό. Η σύμπραξη κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ προσέδωσε μια πολιτική σταθερότητα στο σχήμα αυτό και στη χώρα." σχολίασε ο κ. Ξυδάκης, στον Αθήνα 984", τονίζοντας τις διακριτές ιδεολογικές αφετηρίες των δύο κομμάτων της κυβέρνησης.

 

Για την κίνηση των 53:

Ένα από τα στοιχήματα που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το 2ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εμφανιστεί ως ένα ενιαίο και συντεταγμένο κόμμα μακριά από τα διασπαστικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος. Η μόνη πολιτική κίνηση που θέλει να έχει διακριτό στίγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι οι λεγόμενοι "53" με τον κ.Ξυδάκη να μη θεωρεί πως η κίνηση αυτή μπορεί να απειλήσει την κομματική και κυβερνητική συνοχή.

 

"Οι 53 δεν απειλούν την κυβερνητική συνοχή. Κάθε άλλο. Τι είναι οι 53, ο μπαμπούλας;" ήταν το σχόλιο του υπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.