ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωτικό κλίμα και εκνευρισμός στην αυλαία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

16:15 - 16 Οκτ 2016 | Πολιτική
Πολωτικό κλίμα και εκνευρισμός στην αυλαία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
Δυσάρεστες εκπλήξεις στην πλευρά των «Προεδρικών» και όχι μόνο, είναι πιθανόν να κρύβει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με την οποία επισφραγίζεται το τακτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Το κλίμα στην αίθουσα και τους διαδρόμους του σταδίου στο Παλαιό Φάληρο, είναι ηλεκτρισμένο και απειλές εκτοξεύονται προς «τα ψηλά», από πολλά απλά και μεσαία μέλη που θεωρούν ότι τα ηγετικά κλιμάκια όλων των εσωκομματικών «φυλών», κινούνται πλέον στις κλίμακες της αλαζονείας.

 

Έντονη δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα των Συνέδρων και ειδικά στην τάση των 53+, όπως και πολλών εκπροσώπων που προέρχονται από την Επαρχία, προκάλεσε η χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική μεθόδευση του στενού ηγετικού πυρήνα, ο οποίος με τη σύμπραξη της

«Πλατφόρμας 2001» (επικεφαλής της ο Γ. Μπαλάφας) επέτυχε πλειοψηφική απόφαση με βάση την οποία ο αριθμός των μελών της Κ.Ε μειώνεται από τα 201 μέλη στα 151.

 

Το ρήγμα, που προκαλεί αισθητές αντι-συσπειρώσεις και ομαδοποιήσεις, διευρύνθηκε αισθητά, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής, ζήτησε να επαναληφθεί ψηφοφορία για τις ποσοστώσεις μελών, επειδή το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από την δική του πρόταση.

 

Σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε αρχικά, στην ποσόστωση του 25% για τη νέα Κ.Ε που αφορά σε στελέχη που εργάζονται σε αμειβόμενες κρατικές θέσεις θα έπρεπε να περιληφθούν και οι βουλευτές. Ενοχλημένος ο κ. Τσίπρας ανέβηκε και πάλι, αργά το βράδυ στο βήμα και είπε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις:

 

«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου».

 

Μετά από μια διαδικαστική διελκυστίνδα, στην οποία, η παρέμβαση του Προεδρείου, (Δημήτρης Βίτσας) όπως του καταλογίζουν κάποιες πλευρές, μάλλον «επιδείνωσε» τα πράγματα η ψηφοφορία επαναλήφθηκε, ώστε να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση Τσίπρα και να εξαιρεθούν οι βουλευτές από την ποσόστωση…  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.